perjantai 8. tammikuuta 2010

Tuomas tuli käymään suunnitellusti joulun jälkeen ja meidän oli tarkoitus käydä Hong Kongissa, mutta matka peruuntui ripulini takia. Onneksi sain mahani kuntoon ja pääsimme käymään Pekingissä. Pekingin reissu ei ollut täydellinen onnistuminen, sillä reissumme aikana oli kylmintä 60 vuoteen ja pahin lumimyrsky 40 vuoteen. Pakkasta oli noin 15 astetta ja lunta tuli reilu 10 senttia. Ilman teki ilkeäksi kova tuuli, joka sai sään tuntumaan kylmemmältä.
Kiinalaisilla on jännä tapa tehdä kaikki ulkolattiapinnat liukkaista kaakeleista. Jopa kesäisin on välillä vaikea pysyä pystyssä esimerkiksi Kielletyssä kaupungissa ja metro asemilla. Talvella lumi ja jää pahentavat tilannetta vielä entisestään. Olympiastadionin metroaseman ulkorappuset on tehty marmorista, eikä niitä pystynyt kiipeämään muutoin kuin pitämällä kaksin käsin kaiteesta kiinni. En ymmärrä kuinka kiinalaiset itse viitsivät kulkea moisilla pinnoilla.
Tarkoituksemma oli käydä katsomassa Kiinan muuria, mutta reissu peruuntui huonon sään takia. Peruuntuminen saattoi olla tosin puhtaasti positiivinen asia sillä muuri sijaitsee vuorien harjoilla ja on kesäisinkin melko vaikea kulkuinen. Todennäköisesti jompikumpi olisi kaatunut ja kolonut itsensä muurilla.
Maon mauseleumi oli suljettu vuoden insimmäisinä päivinä, joten sinne emme päässett, mutta kieletyssä kaupungissa kävimme. Kielletyssä kaupungissa ei ollut yhtä pahaa tungosta kuin kesällä, mutta yllättävän paljon kiinalaisia sinne li vaivautunut tulemaan kelistä huolimatta.
Suurimman osan Pekingin matkasta vietimme kuitenkin hostellissa ja sen vieressä olevalla ostoskadulla. Ostoskadun kaupoissa oli lämpimämpi kuin hostellissa.
Pekingin reissun jälkeen kävimme Tuomaksen kanssa ostamassa hänelle puvun ja hieman elektroniikka ja vaatteita. Löysimme melko edullisen elektroniikka myymälän, jossa oli piraatti tietokoneita ja puhelimia. Osa piraattikannettavista vaikutti ulkoisesti yhtä laadukkailta kuin aidotkin ja ajattelin, että voisin ostaa itselleni ThinkPadin ennen kotiin lähtöä. Hintaa piraateilla oli alle puolet aitojen hinnasta.
Vaatteita kävimme katsomassa eräällä ostoskadulla Chang Shou Lu metroaseman vieressä. Halvimmillaan farkut sai ostettua 40 Yuanilla eli 4 eurolla. Saa nähdä kuinka kauan housut kestävät käytössä.
Tuomas lähti eilen lentokentällä ja lähetti teksiviestin, että hänet oli ajettu keskellä yötä lentokentältä ulos ja yritetty väkisin kaupata 200 euron hotellihuonetta. Kiinalaiset olivat kuitenkin antaneet periksi ja Tuomas pääsi takaisin terminaaliin odottamaan konettaan. Kiinalaiset olivat yrittäneet käyttää kylmää säätä avukseen hotellin täyttämisessä.

3 kommenttia:

  1. Missä hostellissa olitte, entä muistatko sitä elektroniikkakaupan nimeä tai sijaintia? Miniläppäri kiinnostaisi, mutta ei ihan Suomen hinnoilla.

    VastaaPoista
  2. Hostellin nimi on Wangfujin international Youth Hostel, mutta se kuulemma suljetaan tässä kuussa. Hostellilla on sisarhostelli jossakin päin Pekingia, mutta en tieda missä, enkä nimeä. Hostel Worldistä (www.hostelworld.com) kannattaa katsella hyvän arvosanan saaneita paikkoja.
    Miniläppäri kannattaa ostaa Guangzhousta tai Hong Kongista. Tuomas osti itselleen kääntyvällä kosketusnäytöllä olevan miniläppärin 200 eurolla. Vastaavat maksavat suomessa yli 600 euroa. Ihan ilmaiseksi ei täältäkään elektroniikkaa saa, mutta piraattituotteet ovat halpoja. Kertomani elektroniikkamyymälä on siis Guangzhoussa ja voin sen sinulle näyttää kun tänne tulet.

    VastaaPoista
  3. Suljetaan? Harmin paikka, juuri sinne olin ajatellut mennä. Ja sori sekaannus, olin jotenkin lukevinani, että kävitte elektroniikkaostoksilla Pekingissä. Täytyy nyt katsoa, että tarvitsenko läppäriä matkan aikana vai miten tässä nyt kannattaisi tehdä. Oma läppäri on niin iso ja painava etten sitä mielelläni raahaisi mukaan.

    VastaaPoista