torstai 17. joulukuuta 2009

Kävin sunnuntaina kiinalaisen tytön kutsumana opiskelijakonsertissa, jossa soitettiin kiinalaisilla soittimilla. Konsertin järjestejät tietysti huomasivat valkoihoisen katsomosta ja kuuluttivat minut lavalle estelyistäni huolimatta. "Pääsin" lavalle tanssimaan ja laulamaan kiinalaisen musiikin opettajan kanssa. Yleisöä oli 50-100 henkiä. En taida vähään aikaan mennä uudestaan konserttiin.
Asuntoasia ratkesi ja joudun maksamaan vuokraa 930 Yuania kuussa. Vuokra peritään takautuvasti, joten joudun maksamaan sen syyskuusta asti. Omaa huonetta en raaski ottaa, sillä se maksaisi tuplasti. Pitää vain yrittää kestää vietnamilaista samassa huoneessa. Hän tykkää pitää ovia auki samalla kun ilmastointi on päällä. Kämppis tykkää myös kuunnella musiikkia keskellä yötä tietokoneeltaan.
Maanantaina alkoi uusi kurssi, bisneskiina. Siinä tarkoituksena olisi oppia liike-elämässä tarvittavaa sanastoa. Viikkotunteja on 4, eli kurssilla on melko kova osuus kokonaisopetuksesta jota on 12 tuntia. Kurssi on lähtenyt vähän hitaasti käyntiin, mutta toivottavasti meno paranee. Opettajana toimii itsekkin Coco, joka on itsekkin opiskelija Guangzhoun Yliopistossa. Coco opiskelee kiinan opettamista vieraanakielenä.
Yhteensä kiinan opetusta on nyt siis 12 oppituntia viikossa ja lisäksi on yksi tunti Taijia maanantaisin. Muiden suomalaisten lähdetty on ollut pienoisia sopeutumis vaikeuksia brittiryhmään, sillä heidän opiskelutapansa on melkoisen paljon erilainen kuin suomalaisilla. Tunnilla oppii eniten se joka huutaa koviten ja saa opettajan huomion kiinnitettyä itseensä. Onneksi tunneilla ei yleensä ole kuin puolet porukasta paikalla. Yhteensä meitä on noin kymmenen henkeä, mutta en ole nähnyt kaikkia kertaakaan samassa luokassa vielä.
Lämpötila on tippunut nopeasti kymmenen asteen paikkeille. Alkuviikosta oli vielä yli 25 astetta, mutta eilen ja tänään on ollut 8-12 astetta lämmintä ulkona. Jouduin kaivamaan lämmityslaitteen taas esille kaapista. Lämmityslaitteet ovat kiellettyjä ja henkilökunta takavarikoi ne näkiessään, joten ne pitää piilottaa jos lähtee käymään jossakin.

2 kommenttia:

  1. Hei, miten vuokran maksaminen käytännössä toimii? Nyt tietysi eri juttu kun joudut myös takautuvasti maksamaan. Mutta maksatko nyt jatkossa kuukausittain? Entä maksetaanko lasku pankissa vai käteisellä?

    VastaaPoista
  2. Toimistosta voi pyytää laskun haluamalleen ajalle. Minä maksan nyt 5 ensimmäistä kuukautta kerralla ja katson tammikuun jälkeen miten jatkan. Vuokran perimisessä kiinalaiset eivät ole olleet kovin tarkkoja ja maksuaikaa on kaiketi ensi kesään asti.
    Lasku maksetaan pankissa yliopiston tilille. Minä ejattelin maksaa laskun kunhan stipendi tulee kiinalaiselle tilille. Muut suomalaiset nostivat automaatista käteistä ja veivät sen pankkiin.

    VastaaPoista